Våra seniorlag 2020-2021

Säsongen 2020-2021 har vi 8 stycken seniorlag. Var av fyra lag i nationella seriesystemet. Vi är alltid intresserade av att få in nya spelare i våra lag. Tveka inte över att kontakta oss på bordtennislekstorpsif.se om ni är intresserade.

Damlaget Pingisligan (högsta serien i sverige)

Spelare: Matilda Hansson, Leah Tveit-Muskantor, Rebecca Tveit-Muskantor, Kornelia Jönsson, Ece Harac, Mie Skov och lagledare: Jörgen Hansson

Målsättningen säsongen 2019-2020 för Lekstorps IF som precis tagit steget upp från superettan var att hålla sig kvar i serien. Men tjejerna gjorde en kanonfin säsong och var aldrig riktigt nära att åka ur. Blev en sjätteplats tillslut efter 9 poäng på 12 matcher. Väldigt imponerande, speciellt med tanke på att vi hade pingisligans klart yngsta trupp. Fjolårssäsongens bästa match kom mot ett stjärnspäckat Eslövs PK som tog SM-guld 2018-2019. Lekstorp låg under med 2-4 men Lekstorpstjejerna stod för en heroisk vändning och vann 4 raka matcher och vann med 6-4. Hemmapublikens jubel visste inga gränser. Ny för i år är Rebecca Muskantor som är storasyster till Leah Muskantor. Precis som sin lillasyster Leah är Rebecca en väldigt ambitiös spelare som satsar väldigt hårt på sin pingis. Har alltid en väldigt härlig inställning. Rebecca är rankad 1a i Sverige på juniorsidan. Hon knackar redan på dörren till seniorlandslaget. Vårat senaste nyförvärv är välmeriterade Mie Skov från Danmark. Mie lyckades kvalificera sig för OS i London 2012, där hon lyckades vinna en match. Mie har haft ett litet uppehåll från pingisen men är nu igång igen sen en tid tillbaka. Kom bl.a tvåa i elitklassen i Halmstad Masters vilket visar att hon håller riktigt hög nivå. Ny för i år är också Ece Harac från Turkiet, som spelar i Turkiets landslag. Hon ska vara minst lika bra som våra yngre tjejer i laget enligt lagledare Jörgen Hansson. Tjejerna har gemensamt i laget kommit fram till att målsättningen för säsongen 2020-2021 är att komma top 4, vilket skulle innebära slutspel. Är tjejerna top 4 innan jul så får man vara med i första upplagan av ligacupen. Hade inte det varit häftigt!

A-laget herrar division 1 västra

Spelare: Anders Karlsson (lagledare)
, Emil Pettersson, Ante Hultgren
, Tony Tenvid
, Robin Svensson
, Joakim Jarfjord

Målsättningen för vår tunna trupp säsongen 2019-2020 var att hålla sig kvar. Men vi lyckades överträffa förväntningarna. Säsongen 2019-2020 gör Lekstorps IFs A-lag på herrsidan sin bästa säsong någonsin. Vi slutar på en fjärdeplats på samma poäng som serietvåan och serietrean. Hade inte Emil tappat 2-1 och 10-5 mot Jimmy Johansson mot Dalen vid ställningen 7-6 till Dalen i sista seriematchen hade Lekstorp slutat 2:a i division 1 västra. Annars var säsongen 2019-2020 en väldigt rolig säsong. Med en otroligt jämn serie. Alla matcher var öppna på förhand. Vi lyckades till exempel förlora båda matcherna mot BTK Dalen som kom sist, men vi slog serievinnarna Köpings BTK på hemmaplan med hela 8-3. En annan nyckel till att vi gjorde en så fin säsong var dubbelspelet. Tidigare i division 1 har dubbelparet A. Karlsson/E. Pettersson varit stabila. Men i år fick Tony Tenvid/Joakim Jarfjord också till det, vilket slutade med att båda våra dubbelpar slutade på pluskvoter. Vilket var avgörande i många jämna matcher under säsongen.

Till säsongen 2020-2021 har vi lyckats bredda truppen ytterligare med två nya spelare. Ante Hultgren som senast kommer från spel i Västerviks BTK i division 2. Vårt andra nyförvärv heter Robin Svensson och kommer senast från division 2 spel med Torslanda IK. Målsättningen för säsongen 2020-2021 är att hålla sig kvar i serien. Men vi har tillräckligt bra lag att kunna störa alla lag i serien. Kungsbacka BTK och LinnéPartille PK har värvat riktigt bra och bör ses som favoriter i division 1 västra. 

B-lag division 3 herrar VSSÖ

Spelare: Alexandre Camerlynck, Pontus Bodin, Linus Eliasson, Elias Pettersson, Joakim Jarfjord och Jan Gustavsson (lagledare)

B-laget har tyvärr tappat två viktiga kuggar inför säsongen i Ola Högberg och Joakim Sjögren. I laget spelar mycket talangfulle Pontus Bodin, rutinerade Linus Eliasson, med seriens kanske bästa serve? Spelande lagledare Jan Gustavsson. Laget kommer få hjälp med spelare från A-laget och C-laget under säsongen. Om allt vill sig väl kommer laget vara med på övre halvan och kriga.

B-laget damer division 1 södra

Spelare: Ellen Lann (lagledare), Anneli Sjögren, Hanna Ragnarsson

Till säsongen 2019-2020 gick vi upp till div 1 S. Målsättningen var att hålla sig kvar i serien trots tufft motstånd. Vi lyckades och i år har vi samma målsättning. Som i fjol kommer Anneli Sjögren och Ellen Lann spela i laget.
Ny för denna säsong är Hanna Ragnarsson från LinnéPartille. Hon spelade mycket när hon var yngre och tog sedan ett uppehåll på några år innan hon startade igång igen för drygt ett år sedan. En duktig spelare som kommer tillföra mycket i laget. Hanna är väldigt laddad inför sin första säsong med oss!

C-laget herrar division 4

Spelare: Leif Alfjorden, Andreas Andersson, Per Björheden (lagledare), Petter Sundsten, Michael Jonasson

C-laget i division 4 hade en riktigt tuff säsong säsongen 2019-2020 och slutade sist i en serie med 9 lag. Men det fanns en spelare som glänste i laget. Leif Alfjorden han gör sin bästa säsong i sin pingiskarriär och slutar på den superfina kvoten 21-12 i divison 4. Flera nya ansikten i C-laget i år. Andreas Andersson gjorde en väldigt fin debutsäsong i divison 5 laget. Hade klart bäst kvot i laget och tog flera fina skalper under säsongen. Per Björheden har också blivit uppflyttad till C-laget. Per började fjolårssäsongen lite knackigt i division 5 men gjorde en väldigt fin vårsäsong och har tränat på riktigt bra under sommaren. Petter Sundsten är också ny, jobbarkompis till Per. Petter var en väldigt duktig ungdomsspelare som hittat tillbaka till pingisen igen efter ett långt uppehåll. Michael Jonasson är också tänkt att spela i vårat C-lag i år. Väldigt rutinerad herre, som när han har en bra dag kan slå vem som helst.

D-laget herrar division 5

Spelare: Tomas Nordqvist (lagledare), Ellen Lann, Wilde Wiklund, Martin Tempsch

D-laget kom på en femteplats i serien förra säsongen efter en bra avslutning på serien. Denna säsongen består detta laget av ett gäng med vinnarskallar som jag tror kommer ha mycket trevligt tillsammans. Wilde Wiklund tar ett rejält skutt från division 8 laget till division 5 laget. Wilde har tränat på riktigt bra senaste året och tagit rejäla kliv i sin utveckling under sommaren. Det är inte mer än rätt att han får chansen att spela i vårat D-lag.

E-laget herrar division 6

Spelare: Anders Olofsson (lagledare), Berndt Olausson (lagledare), Kjell Jonsson, Jan Karlsson, Martin Lindell

E- laget är gubbalaget där vi går runt på de äldre spelarna, och om det kniper skall vi ta med ungdomarna. Förra säsongen slutade vi 6:a men det var en jämn serie, den spelades ju inte färdigt på grund av coronan 2 matcher ställdes in och vi hade 11 poäng, ledande lag hade 16 poäng, 2:an och 3:an 15 poäng. Så om man ser det lite positivt så hade vi med max flyt kanske nått en tredjeplats om allt hade gått vår väg. Vi som spelade mest förra säsongen var Kjell, Anders O, Janne K, och Berndt men totalt var vi 9 spelare.

F-laget herrar division 6

Spelare: Emil Pihl, Ville Årstrand, Magne Hermann, William Byström, David Martinsson, Gabriel Sencanin, lagledare Emil Pettersson

Ett lag fullproppat av talangfulla lekstorpsungdomar. Efter att ha kommit tvåa i division 8 förra säsongen är grabbarna redo att testa sina vingar i en tuffare serie. Alla grabbarna har gjort en väldigt fin försäsong. Spelarna har visat prov på en sällan skådad träningsvilja vilket glädjer tränare Pettersson mycket. Om grabbarna lyckas tygla sitt humör och om sammanhållningen i laget är lika fin som förra säsongen så tror jag vi kan vara med och störa alla lag i serien.