Seniorserier 2021-2022

Säsongen 2021-2022 har vi 8 stycken seniorlag. Var av fyra lag i nationella seriesystemet. Vi är alltid intresserade av att få in nya spelare i våra lag. Tveka inte över att kontakta oss på bordtennislekstorpsif.se om ni är intresserade.

Damlaget Pingisligan (högsta serien i sverige)

Spelare: Jennifer Jonsson, Rebecca Tveit-Muskantor, Leah Tveit-Muskantor och Matilda Hansson. : Jörgen Hansson

Länk till resultat och matcher

Målsättningen säsongen 2019-2020 för Lekstorps IF som precis tagit steget upp från superettan var att hålla sig kvar i serien. Men tjejerna gjorde en kanonfin säsong och var aldrig riktigt nära att åka ur. Blev en sjätteplats tillslut efter 9 poäng på 12 matcher. Väldigt imponerande, speciellt med tanke på att vi hade pingisligans klart yngsta trupp. Fjolårssäsongens bästa match kom mot ett stjärnspäckat Eslövs PK som tog SM-guld 2018-2019. Lekstorp låg under med 2-4 men Lekstorpstjejerna stod för en heroisk vändning och vann 4 raka matcher och vann med 6-4. Hemmapublikens jubel visste inga gränser. Ny för i år är Rebecca Muskantor som är storasyster till Leah Muskantor. Precis som sin lillasyster Leah är Rebecca en väldigt ambitiös spelare som satsar väldigt hårt på sin pingis. Har alltid en väldigt härlig inställning. Rebecca är rankad 1a i Sverige på juniorsidan. Hon knackar redan på dörren till seniorlandslaget. Vårat senaste nyförvärv är välmeriterade Mie Skov från Danmark. Mie lyckades kvalificera sig för OS i London 2012, där hon lyckades vinna en match. Mie har haft ett litet uppehåll från pingisen men är nu igång igen sen en tid tillbaka. Kom bl.a tvåa i elitklassen i Halmstad Masters vilket visar att hon håller riktigt hög nivå. Ny för i år är också Ece Harac från Turkiet, som spelar i Turkiets landslag. Hon ska vara minst lika bra som våra yngre tjejer i laget enligt lagledare Jörgen Hansson. Tjejerna har gemensamt i laget kommit fram till att målsättningen för säsongen 2020-2021 är att komma top 4, vilket skulle innebära slutspel. Är tjejerna top 4 innan jul så får man vara med i första upplagan av ligacupen. Hade inte det varit häftigt!

A-laget herrar division 1 västra

Spelare: Anders Karlsson (lagledare)
, Tony Tenvid, Robin Svensson, Jennifer Jonsson, Viktor Johansson och Emil Pettersson

Länk till resultat och matcher

Målsättningen för vår tunna trupp säsongen 2019-2020 var att hålla sig kvar. Men vi lyckades överträffa förväntningarna. Säsongen 2019-2020 gör Lekstorps IFs A-lag på herrsidan sin bästa säsong någonsin. Vi slutar på en fjärdeplats på samma poäng som serietvåan och serietrean. Hade inte Emil tappat 2-1 och 10-5 mot Jimmy Johansson mot Dalen vid ställningen 7-6 till Dalen i sista seriematchen hade Lekstorp slutat 2:a i division 1 västra. Annars var säsongen 2019-2020 en väldigt rolig säsong. Med en otroligt jämn serie. Alla matcher var öppna på förhand. Vi lyckades till exempel förlora båda matcherna mot BTK Dalen som kom sist, men vi slog serievinnarna Köpings BTK på hemmaplan med hela 8-3. En annan nyckel till att vi gjorde en så fin säsong var dubbelspelet. Tidigare i division 1 har dubbelparet A. Karlsson/E. Pettersson varit stabila. Men i år fick Tony Tenvid/Joakim Jarfjord också till det, vilket slutade med att båda våra dubbelpar slutade på pluskvoter. Vilket var avgörande i många jämna matcher under säsongen.

Till säsongen 2020-2021 har vi lyckats bredda truppen ytterligare med två nya spelare. Ante Hultgren som senast kommer från spel i Västerviks BTK i division 2. Vårt andra nyförvärv heter Robin Svensson och kommer senast från division 2 spel med Torslanda IK. Målsättningen för säsongen 2020-2021 är att hålla sig kvar i serien. Men vi har tillräckligt bra lag att kunna störa alla lag i serien. Kungsbacka BTK och LinnéPartille PK har värvat riktigt bra och bör ses som favoriter i division 1 västra.

B-lag division 3 herrar VSSÖ

Spelare: Pontus Bodin, Elias Pettersson, Petter Sundsten, Andreas Andersson, Thomas Björklund och Peter Bodin (lagledare)

B-laget damer division 1 södra

Spelare: Ellen Lann (lagledare), Anneli Sjögren, Hanna Ragnarsson