Bordtennissektion

Kommande tävlingar att anmäla sig till.

Här hittar du alla tävlingar som man kan anmäla sig till. Om det finns mer information på annat ställe så finns det en länk dit. Om du saknar något så kontakta Emil på bordtennislekstorpsif.se

Lekstorps klubbresa den här säsongen. 6-7 april Oden Cup 2024.

Säsongens stora klubbresa. Främst för barn/ungdomar i klubben. Men även seniorer är välkomna att åka med. På lördagen spelas singelklasser och på söndagen spelas lagspel som klubben betalar för. Ni anmäler er till klubbresan och sen till vilka singelklasser ni vill vara med i senast den 8 mars. Fråga Emil om ni vill ha hjälp att välja ut rätt tävlingsklasser för er/ert barn. 

April 2024

20 april

Åsa-Cupen 2024

Trevlig tävling med klasser som passar för dom flesta. Sista anmälan 1 april

27-28 april

SundaSpelen 2024

Välarrangerad och rolig tävling. Finns klasser som passar för dom allra flesta i klubben. Extra roligt med en dubbelklass på lördagen där man delas in i jämna turneringsgrupper efter ranking och en klass som heter “Storpool” på söndagen där spelarna delas in i jämna turneringsgrupper med 8 spelare i varje turneringsgrupp där alla möter alla. Man är garanterad 7 matcher oavsett hur det går. Sista anmälan 4 april! 

Maj 2024

16-19 maj

Veteran-SM 2024

Fri anmälan. Ingen kvalificering behövs. Flera Lekstorpare kommer som vanligt åka till veteran-SM. 

Juni 2024

1-2 juni

Askims Cup 2024

Välarrangerad tävling med klasser som passar för dom flesta. Nytt för i år är att tävlingen spelas i två fullstora hallar, den ena hallen har fina läktare. Sista anmälan 3 maj.

6-9 juni

Klubbresornas Klubbresa i Kviberg

Välarrangerad tävling med klassar som passar för dom flesta. Nytt för i år är att tävlingen spelas i en helt nybyggd hall i Kviberg med fina läktare. Sista anmälan 8 maj.

28-30 juni

Lekstorps Sommarpool 2024

Lekstorps nya tävling. Lekstorps sommarpool. Spelas i bägge hjällsnäshallarna. Finns klasser som passar för alla i klubben. Hör av er till Emil om ni vill ha tips på vilka klasser som passar bäst för er. Sista anmälan 1 juni.

Tävlingsguide för nybörjare

Välkomna till tävlingsguiden för nybörjare. Det är både väldigt utvecklande och roligt att tävla. Vi uppmuntrar nybörjare att komma ut och testa på att tävla tidigt. Men för den som är ny i bord-tennisvärlden så kan det vara svårt att förstå sig på alla tävlingsklasser och olika spelarlicenser hit och dit. Vi hoppas denna tävlingsguide ska hjälpa er lite på vägen. Om något fortfarande är oklart
är det bara att fråga Emil.

Åldersindelade klasser:
Det finns ålderindelade tävlingsklasser på tävlingar och det finns poängklasser. Exempel åldersklasser:
Pojkar/flickor 9 spelare födda 2014 eller senare får vara med.
Pojkar/flickor 11 spelare födda 2012 eller senare får vara med.
Pojkar/flickor 13 spelare födda 2010 eller senare får vara med.
Pojkar/flickor 15 spelare födda 2008 eller senare får vara med osv.
Åldersindelningen gäller hela säsongen ut. Det vill säga en spelare född 2012 får spela pojkar/flickor 11
säsongen ut även om spelaren fyllt 12 år under vårterminen. En tävlingssäsong i pingis är mellan augusti-juni.

Poängklasser/ranking:
I poängklasser möter man spelare som har ungefär lika mycket poäng som en själv på rankingen Vilket möjliggör att det ofta blir jämna matcher i poängklasser.
Exempel på poängklasser:
Max 400 poäng (bra nybörjarklass) en klass för spelare som inte spelat innan eller som har under 400 poäng.
Max 600 poäng en klass för spelare som har under 600 poäng
Max 1000 poäng en klass för spelare som har under 1000 poäng.
Baserat på hur det går i ens första matcher så får spelaren en startranking. Man kan dock bara se exakta rankingpoäng på spelare födda 2011 eller tidigare. Lägsta rankingen man kan ha är på 300 poäng. En nybörjare brukar börja på mellan 300-500 poäng ca. Man kan dock bara se exakta rankingpoäng på spelare födda 2011 eller tidigare. För spelare födda 2012 eller senare kan man bara se på vilket hundratal poäng spelaren har, om det står under 500 poäng så har man mellan 400-500 exempelvis. Detta för att unga spelare inte ska bli för resultat/ranking fixerade, utan istället fokusera på att ha roligt.
Är man född 2012 eller senare följ dessa steg för att se er ranking:
    A. Gå in på: Länk
    B. Tryck på Spelklarlistor i menyn
    C. Välj Klubb ”Lekstorps IF” i pop-up-menyn
    D. Välj Licenstyp ”Barn, ungdom eller senior…..” i pop-up-menyn

För spelare födda 09 eller tidigare så kan man gå in på den vanliga rankingen för att se sin ranking.

Licensinformation

Finns två olika typer av licenser. A-licens och D-licens. D-licensen kostar 100 kr. Då får man vara med i alla tävlingar Göteborgs Bordtennisförbund arrangerar. Exempelvis ungdomsserien, propagandatouren, lovturneringar m.m. Har man en A-licens då kan man anmäla sig till vilka tävlingar man vill i hela Sverige. A-licensen kostar 200 kr för barn (spelare födda 2012 eller senare). En ungdomslicens kostar 400 kr och ungdom räknas man som om man är född mellan 2006-2011.

Tips på bra nybörjartävlingar:
-Nybörjartävlingar (endast D-licens krävs).
Ungdomsserien i exercis-huset i Göteborg är bra för nybörjare. Spelarna delas in i så jämna serier som möjligt. I ett lag spelar vanligtvis tre spelare. Emil skickar ut inbjudan och delar sedan in lagen i början av säsongen. Göteborgs bordtennisförbund har sagt till oss att klarar man av att göra en regelrätt serve så klarar man av att spela seriespel. GBTF arrangerar utöver ungdomsserien flera bra nybörjartävlingar där
man spelar singelspel.Exempelvis höstpoolen, påskpoolen, sportpoolen, julpoolen m.m som spelas under skolloven. Emil åker med som coach på alla nybörjartävlingar han har möjlighet till.

A-licenstävlingar:
Finns även bra nybörjarklasser på vissa A-licens tävlingar. Vi har exempelvis tre egna tävlingar under säsongen som heter Lekstorps Höstpool och Lekstorps Vårpool och Lekstorps Sommarpool. Där finns det det flera bra nybörjarklasser. Max 400 poäng är den lägsta klassen och är en bra klass för nybörjare. Även åldersklasser som
pojkar/flickor 8-9 är bra nybörjarklasser för dom lite yngre spelarna. Är lite klurigare att anmäla sig till
Är man osäker över något. Kontakta Emil på 0765907405 eller på bordtennis@lekstorpsif.se

Guide för anmälan till 
A-licenstävling säsongen 
2023-2024

Vi tog fram ett nytt anmälningssystem/betalningssystem (Zynatic) inför säsongen 21-22.. Det här systemet har funkat bra och vi kommer fortsätta anmäla/betala för tävlingar via zynatic säsongen 2023-2024.

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG

Emil skickar ut inbjudan samt ytterligare info om tävling via mejl till er. När du bestämt dig för vilka klasser du vill spela gå in på anmälningslänken jag mejlat ut i samband med inbjudan. Du anmäler dig till tävlingen genom att fylla i det lilla formuläret och betala för tävlingen via swish. När betalningen gått igenom är du anmäld till tävlingen. Lämna dubbelpartner fältet tomt om du inte ska spela dubbel.

Hitta rankingpoäng
Om du skall spela poängklass och inte vet din rankingpoäng

Gör så här om du är född 2011 eller är äldre än så och vill se din ranking:
A. Gå in på: Länk
B. Tryck på ”ranking”
C. Tryck på ”listor”
D. Gå in på ”herrar” eller ”damer”
E. Skriv in ditt namn, vips så kommer dina rankingpoäng fram.

Om man är född 2012 eller är yngre än så kan man inte se sina exakta rankingpoäng. Utan endast vilket hundratal med poäng man ligger på. Står det exempelvis att man har ”u 400” betyder det att man har mellan 300-400 poäng, står det att man har ”u 600” så betyder det att man har under 600 poäng. Följ dessa steg för att se vilket hundratal poäng du ligger på:
    A. Gå in på: Länk
    B. Tryck på Spelklarlistor i menyn
    C. Välj Klubb ”Lekstorps IF” i pop-up-menyn
    D. Välj Licenstyp ”Barn, ungdom eller senior…..” i pop-up-menyn
Tar ett exempel. En påhittad person heter Sigge Persson. På Sigge står det ”under 900 poäng”, vilket betyder att han har mellan 800-900 poäng på rankingen. Är du ändå osäker vilka klasser som passar, kontakta Emil så hjälper han till.

För att ta ett par exempel:
Pojkar/flickor 9 är för spelare födda 2014 eller senare.
Pojkar/flickor 15 är för spelare födda 2008 eller senare.
.

Hitta tävlingar/inbjudningar lätt
För att slippa leta i bland dina mail finns alla inbjudningar samlade på:
https://www.lekstorpsif.se/tavlingar/
Där finns även en länk till: LIF-anmälningssystem (Zynatic) och där kan du välja bland de tävlingar som är aktuella att anmäla sig till.

Är man osäker över något. Emil på 0765907405 eller på bordtennis@lekstorpsif.se